Anderen over ons

Goed geschreven met een weldoordachte boodschap: de sleutel tot het behalen van goede prestaties voor pensioenfondsen en asset managers begint bij de juiste beleggingsvisie die vervolgens in de praktijk wordt gebracht. Pensioenfondsbeheerders en asset managers doen er goed aan de aanbevelingen van Kees Koedijk en Alfred Slager in Beleggen met Visie: Handboek voor beleggers, bestuurders en beslissers grondig te bestuderen. De tijd besteed aan het lezen van dit boek vertaalt zich direct in betere prestaties en het voorkomen van financiële fiasco’s.”

Frank J. Fabozzi, PhD, CFA
Professor Financiële Praktijken aan de Yale School of Management en redacteur van The Journal of Portfolio Management

 

“Beleggen is de weg naar een doel, geen doel op zich. Koedijk en Slager wijzen op het belang van duidelijke doelen en doelstellingen voor het beleggingsbeleid van pensioenfondsen. Ze laten zien hoe een visie op beleggen kan worden ontwikkeld en toegepast en hoe deze kan helpen de do’s en don’ts te onderscheiden. Een goede beleggingsvisie is een belangrijke aanvulling op de hulpmiddelen die beheerders en asset managers hanteren. Dit boek is een nuttige gids bij de toepassing ervan.”

Else Bos
Chief Institutional Business en lid Raad van Bestuur PGGM

 

 

“De auteurs verwoorden een belangrijk inzicht in de beleggingswereld: dat beleggers een ‘goede’ visie op beleggen moeten ontwikkelen en implementeren om succesvol te zijn. Het boek biedt een handreiking over hoe ‘goed’ eruit zou kunnen zien. Bovendien is het een uiterst leesbaar verslag van de praktische zaken waar beleggers tegen aan lopen en geeft talloze interessante praktijkvoorbeelden. Wat mij betreft verplichte lectuur voor fondsbestuurders en beleggers wereldwijd.”

Roger Urwin FIA
Global Head of Investment Content & Investment Consulting
Towers Watson

Comments are closed.