Over ons

Elk pensioenfonds zou een visie op beleggen moeten ontwikkelen. Wat is nu echt belangrijk voor je fonds, wat zijn je uitgangspunten? Kortom: wat zijn je beleggingsverzekeringen?

Wij pleiten ervoor dat besturen geen keuzes maken uit automatisme, maar juist stil staan bij de waaromvraag en de onderliggende redenen van hun keuzes helder op een rij zetten. Dat lijkt veel werk, maar het gaat op termijn veel problemen voorkomen.

Het boek Beleggen met visie geeft de handvatten om dit te doen. Het is een hands-on gids, die de pensioenfondsbestuurder,belegger en beslisser helpt om betere besluiten te nemen, en op termijn ook betere resultaten te realiseren.

Kees Koedijk is hoogleraar Financieel Management en decaan aan Tilburg University. Zijn toonaangevend onderzoek omvat financiering en beleggen, waarbij duurzaamheid en het besturen van pensioenfondsen de boventoon voeren. In 2010 was hij lid van de commissie die onderzoek deed naar de ondergang van de DSB bank (commissie Scheltema). Tevens had en heeft hij zitting in diverse beleggingsadviescommissies.

 

 

Alfred Slager is directeur Applied Research aan Tilburg University. Hij werkte bij eerder bij Fortis Investments als vermogensbeheerder, en bij diverse pensioenfondsen, onder meer als beleggingsstrateeg en beleidsadviseur bij PGGM, en Chief Investment Officer bij Stork Pensioenfonds. Hij doet onderzoek en publiceert over pensioenfondsen en beleggingen.

Comments are closed.